В Україні запустили сайт для контролю за витратами на ремонт доріг

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Офіс ефективного регулювання запустив сайт для контролю за витратами на ремонт доріг в Україні.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

«Портал дозволить ефективно контролювати використання коштів на ремонт доріг, тендерну документацію та гроші, виділені на безпеку руху. Тобто відкриє інформацію щодо обсягу та фактичних позицій освоєння грошей, які щодня сплачує кожен автомобіліст», — йдеться у повідомленні.

На сайті можна подивитися, які тендери на ремонт доріг оголошені в різних регіонах, скільки грошей пішло на різні види робіт і скільки ще мають витратити.

«Калькулятор» також дозволяє порахувати суму коштів, сплачену водіями на ремонт доріг упродовж року, відповідно до обсягу придбаного пального.

У 2018 році на українські дороги було витрачено понад 35 млрд грн. Проте переважна більшість автошляхів — близько 95% — залишається у незадовільному стані, а 40% з них потребують повного відновлення, повідомили в Офісі ефективного регулювання.

  • На Львівщині, у Старосамбірському районі зняли кліп про аварійний стан дороги місцевого значення Мшанець — Стрілки. Авторами стали мешканці сіл, вони записали кавер на пісню гурту KAZKA «Плакала», щоб привернути увагу чиновників до ремонту дороги.
  • Європейський інвестиційний банк вирішив виділити Україні €50 млн кредиту на інфраструктуру «Укрзалізниці» та «Укравтодору». Кошти спрямують на розширення доріг у європейських транспортних мережах.