В Австралії озеро стало рожевим через донні водорості та ферменти. Як це виглядає?

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
В Австралії озеро стало рожевим через донні водорості та ферменти. Як це виглядає?

Scott Barbour / Getty Images

Озеро в австралійському Мельбурні стало рожевим. Під впливом природних факторів воно змінює колір кілька разів на рік, пише Spiegel Online.

Учені зазначають, що водойма змінює колір через водорості, що ростуть на дні. Під впливом високих температур, сонячного світла та низького рівня опадів водорості виробляють червоні ферменти. Щоправда, після зниження температури повітря та поновлення дощів озеро знову стане блакитним, тому не всі відвідувачі парку встигають помилуватися цікавим феноменом.

«Ми спеціально поїхали в Мельбурн, щоб побачити рожеве озеро. На жаль, воно було вже зовсім не рожевим, а виглядало так само, як і будь-яке інше», — поділився своїм розчаруванням один з туристів з Німеччини.

Scott Barbour / Getty Images

Видання зазначає, що аналогічний феномен зміни кольору спостерігається в кількох озерах у різних куточках світу. Серед них — Лагуна в мексиканському селищі Лас-Колорадас на півострові Юкатан, мілководне солоне озеро Лагуна Колорада на південному заході пустелі Альтіплано в Болівії, озера в американському штаті Юта, а також солоні озера в іспанському містечку Торревʼєха. В Австралії є ще дві водойми, що змінюють свій колір: озеро Хільєр на краю острова Мідл і Лагуна Хатт на заході Австралії.

Scott Barbour / Getty Images