Британський науковець вважає алкоголь небезпечнішим за героїн. Він створює альтернативний напій-замінник

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Британський науковець вважає алкоголь небезпечнішим за героїн. Він створює альтернативний напій-замінник

Twitter / David Nutt

Вчений Девід Натт з Великої Британії вважає, що алкоголь небезпечніший за крек і героїн. Тому він намагається винайти безпечний для здоровʼя альтернативний напій, пише The Guardian .

Чоловік намагається вивести на ринок замінник синтетичного спирту під назвою Alcarelle. Натт довгий час працював над формулою напою, який би забезпечив розслаблювальні властивості алкоголю, але не викликав би похмілля, проблем зі здоровʼям та ризику стати паралітиком. Поки деякі експерти в алкогольній промисловості порівнюють такі наміри з планами колонізувати Марс.

Тим не менш, Натт і його діловий партнер Девід Оррен намагаються отримати від інвесторів 20 млн фунтів, щоб представити Alcarelle покупцям.

«Індустрія знає, що алкоголь є токсичною речовиною. Якщо б це виявили сьогодні, його б заборонили як продукт харчування», — говорить учений і зазначає, що безпечно випивати не більше за один келих вина на рік.

Як психіатр, він говорить: «Більшість свого професійного життя я лікував людей, для яких алкоголь є проблемою, і чимало моїх професійних досліджень повʼязані з цим».

Десять років тому Натта звільнили з посади урядового консультанта з питань наркотиків після того, як він поставив під сумнів норми моралі про вживання наркотиків та алкоголю. Тоді він стверджував, що верхова їзда більш небезпечна, ніж вживання екстазі. Незабаром після цього він представив дані, які демонструють, що спирт більш шкідливий для суспільства, ніж героїн або крек.

У той же час Натт не виступає за заборону алкоголю в суспільстві. Перед сном він любить насолоджуватися «дуже маленьким» односолодовим віскі і навіть є співвласником бару.

«У нас із дочкою є винний бар в Ілінгу. Я не проти алкоголю. Мені це подобається, але було б непогано мати альтернативу», — каже науковець. Одного разу він сподівається додати Alcarelle у меню свого закладу.

  • Вчені прийшли до висновку, що люди, які вживають канабіс кожен день, піддаються значно більш високому ризику розвитку серйозних психічних розладів, особливо якщо вони використовують більш сильні форми препарату, як-от сканк.