Атаки хакерів, мітинги радикалів і паломники УПЦ МП. Служба зовнішньої розвідки назвала методи втручання Росії у вибори 31 березня

Дата:

Служба зовнішньої розвідки (СЗР) напередодні виборів опублікувала попередження про ймовірне втручання Росії у вибори президента України. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

За версією СЗР, план дій РФ — це дестабілізація ситуації в Україні для реваншу проросійських сил за підсумками виборів 2019 року. За даними розвідки, Росія буде намагатися впливати не тільки на перебіг виборчого процесу, але і підрахунок голосів під час виборів.

Основними напрямками дій Росії в СЗР назвали пропагандистські кампанії в українських медіа, активізацію проросійських ботів і тролів у соцмережах, вплив на трудових мігрантів з України в Білорусі і Казахстані.

Окремим пунктом у СЗР назвали загрозу активізації «націоналістичних право- і ліворадикальних угруповань» в усій країні. «Заклики до силового реагування на результати виборів повинні викликати в суспільстві втрату довіри до виборчого процесу», — йдеться в повідомленні.

У СЗР кажуть, що для «розгойдування» ситуації проросійські сили будуть залучати представників та прихильників УПЦ МП. «Російська сторона буде організовувати паломництва православних росіян до київських святинь. При цьому під виглядом паломників планується відправити в Україну як працівників спецслужб, так і підготованих для проведення акцій вуличної непокори бойовиків «православного толку», — наголошується в повідомленні.

У СЗР прогнозують посилення хакерських атак, розсилки вірусів і масовані DDoS-атаки, а також провокації у східних регіонах України, що межують з окупованим Донбасом.