Використовує Twitter із розумом. Нова очільниця Tesla заступилася за Ілона Маска

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Нова очільця Tesla Робін Денхолм заступилася за Ілона Маска, який часто любить писати у Twitter, повідомляючи новини компанії.

На її думку, гендиректор американського виробника електрокарів використовує соцмережу «мудро», пише Bloomberg .

«Сьогодні для багатьох керівників Twitter є частиною повсякденного бізнесу. З моєї точки зору, він використовує його з розумом», — заявила Денхолм у Сіднеї 27 березня.

Нещодавно Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) заявила, що генеральний директор Tesla Ілон Маск ніколи не запитував попереднього схвалення жодного твіта про компанію з моменту укладення угоди з відомством. SEC звинуватила мільярдера в неповазі до угоди — адже компанія мала схвалювати будь-які заяви Маска, що можуть істотно вплинути на автовиробника.

  • Історія тягнеться з минулого року. Комісія з цінних паперів і бірж США влітку 2018 року звинуватила Ілона Маска у шахрайстві й у тому, що він ввів інвесторів в оману. У всьому винен серпневий пост мільярдера у Twitter, в якому Маск написав, що готовий викупити акції Tesla по $420 за одиницю. На думку SEC, це створило хаос на ринку та завдало збитків вкладникам.
  • У кінці вересня підприємець уклав з SEC угоду, згідно з якою залишив посаду голови ради директорів Tesla. На цю посаду він не зможе претендувати найближчі три роки. Також йому заборонили публікувати будь-які заяви, які містять важливу інформацію про Tesla, без схвалення компанії. Крім того, Маск і Tesla виплатили по $20 млн штрафу. Однак Маск зберіг за собою посаду генерального директора Tesla.
  • У листопаді 2018 року раду директорів компанії Tesla замість Маска очолила колишній фінансовий директор Telstra Робін Денхолм.