НАБУ провело обшуки на території Бердянського порту. Слідчих цікавили порушення при закупівлі автокрану

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Слідчі Національного антикорупційного бюро 26 березня проводили обшуки в Адміністрації морського порту «Бердянськ». Про це theБабелю повідомили в прес-службі Адміністрації морських портів України (АМПУ).

НАБУ цікавили можливі порушення умов договору на постачання автокрану відповідно до технічних характеристик, які зазначені в тендерній документації в електронній системі закупівель Prozorro.

В АМПУ зазначають, що станом на 26 березня Бердянський філіал ДП «АМПУ» не підписував з постачальником, який був визначений на відкритому тендері, документів про прийняття техніки. Тому його обовʼязки за договором не можуть вважатися виконаними. Фактично автокран поставили на підприємство, але його ще не ввели в експлуатацію.

Адміністрація порту як замовник чекає від постачальника повного пакету документів.

«Ми виконали всі законні вимоги слідчих та надали їм всю необхідну інформацію. Ми відкриті у своїй діяльності та готові співпрацювати з правоохоронними органами, зокрема з НАБУ», — прокоментував начальник Адміністрації морського порту «Бердянськ» Олександр Барчан.

Сьогодні Бердянський порт працює у звичному режимі, додали в адміністрації. НАБУ зі свого боку офіційно не коментувало проведення обшуків у порту.