В Австралії піймали наркоторговця, який на гідроциклі подолав 150 км у напрямку Нової Гвінеї

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поблизу острова Саібаі (архіпелаг у Торресовій протоці) співробітники австралійської берегової охорони впіймали 57-річного британця, якого звинувачують у наркоторгівлі. Як пише The Guardian і Sky News, у затриманні злочинця брали участь поліція Австралії та Великої Британії, а також австралійські прикордонники і берегова охорона.

Британець втік раніше від правосуддя до Західної Австралії, а після вирішив перетнути протоку, щоб дістатися до одного з малих островів Нової Гвінеї. Для цього він придбав гідроцикл, навантажив його запасами їжі та взяв із собою арбалет.

Правоохоронці залучили до затримання злочинця місцевих жителів островів архіпелагу, які доповідали про його маршрут. Британець встиг пройти на гідроциклі 150 км шляху, але за 4 км до виходу за територію Австралії його змогли зупинити.

У поліції розповіли, що чоловіка переслідували на човнах і кораблях офіцери трьох відомств. Поліція однак не повідомила, які саме висунули звинувачення підозрюваному та скільки років увʼязнення йому загрожує.

Після затримання чоловіка екстрадували назад у Західну Австралію.