Вбивство Гандзюк: У ГПУ заявили про нові докази, які дозволять розширити коло підозрюваних

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура отримала нові докази у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк, які дозволять розширити коло підозрюваних. Про це у Facebook написав прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

«Останнім часом слідство отримало додаткові докази, що можуть призвести до розширення кола підозрюваних у замовленні та організації злочину. Слідство розглядає робочі версії, які не виносяться в публічну площину», — повідомив Лисенко.

Він додав: щойно цих доказів будуть достатніми для оголошення підозри і обрання запобіжного заходу, прокуратура виконає всі необхідні процесуальні дії.

Коментуючи заяву головного підозрюваного у цій справі Олексія Левіна, прес-секретар ГПУ назвав це «спробою захистити» іншого фігуранта — голову Херсонської облради Владислава Мангера.

«Відео Олексія Левіна, яке нещодавно з’явилося в мережі Інтернет, розглядається виключно як спосіб захисту підозрюваних у вбивстві Левіна та Владислава Мангера, адвокати якого організували це інтерв’ю. Тим більше, що воно з’явилося в Україні саме в дні розгляду в Шевченківському райсуді зміни запобіжного заходу щодо Мангера, де прокуратура, як відомо, наполягає на безальтернативному арешті», — заявив Лисенко.

Він додав, що жодного доказового значення це інтерв’ю Левіна, який переховується від слідства, не має.

  • Журналісти «Слідства.Інфо» оприлюднили відеозапис, у якому Левін розповів, що до нього з проханням «якось покарати» Гандзюк звертався заступник очільник Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук.