Тереза Мей пообіцяла однопартійцям піти у відставку в обмін на підтримку угоди про Brexit

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Премʼєр-міністр Великої Британії Тереза Мей пообіцяла однопартійцям піти у відставку в обмін на підтримку її угоди про вихід країни з Європейського союзу, пише агентство Reuters.

На зустрічі з депутатами парламенту від Консервативної партії Мей заявила, що поступиться в обмін на підтримку угоди, бо вона дозволить новому премʼєрові розпочати наступний раунд переговорів з ЄС про Brexit.

«Я готова піти з цієї посади раніше, ніж я мала намір зробити те, що правильно для нашої країни і нашої партії. Я прошу всіх у цій кімнаті підтримати угоду, щоб ми могли виконати свій історичний обовʼязок — виконати рішення британського народу і залишити Європейський Союз плавним і впорядкованим шляхом», — цитує видання The Guardian промову Мей до своїх однопартійців.

  • 26 березня три міністри Великої Британії подали у відставку через незгоду з Терезою Мей стосовно Brexit.
  • Раніше депутати парламенту Великої Британії повідомили, що можуть підтримати варіант Brexit, який запропонувала Мей. В обмін на це вона повинна відмовитися від своєї посади.
  • Лідери Європейського Союзу 22 березня погодилися з планом відстрочки Brexit на період після 29 березня. Європейська Рада визначила кілька сценаріїв виходу Великої Британії з ЄС і зупинилася на двох датах реалізації угоди.