Вночі: у Кропивницькому загасили масштабну пожежу на автостоянці, у Сімферополі заарештували девʼятьох кримських татар, а в Середземному морі мігранти захопили корабель

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: у Кропивницькому загасили масштабну пожежу на автостоянці, у Сімферополі заарештували девʼятьох кримських татар, а в Середземному морі мігранти захопили корабель

Пресслужба ДСНС

У Кропивницькому загасили масштабну пожежу на автостоянці

У Кропивницькому рятувальники загасили пожежу на автостоянці, яка загорілась увечері 27 березня. Вогонь знищив чотири автоцистерни для скрапленого газу, шість вантажних та вісім легкових автомобілів. Також пошкоджено вісім легкових та два вантажні автомобілі, покрівлю будівлі, яку ніхто не використовував, площею 200 кв. м. Причину пожежі зʼясовують. Вогонь гасили 85 рятувальників.

Суд у Криму заарештував дев’ятьох кримських татар

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував дев’ятьох кримських татар, яких працівники ФСБ затримали 27 березня після серії обшуків. Їх підозрюють у причетності до діяльності релігійної організації «Хізб-ут-Тахрір», яка заборонена в РФ. Сьогодні, 28 березня, російський суд має обрати запобіжні заходи для інших затриманих. Ще чотирьох активістів, місце перебування яких невідоме, заарештують заочно та опісля оголосять у розшук.

У Середземному морі мігранти захопили судно, яке їх врятувало

Біля лівійського берега в Середземному морі вантажне судно Elhiblu врятувало 108 біженців, які хотіли дістатися до Європи. Але коли вони зрозуміли, що екіпаж збирається повернути їх до Лівії, вони взяли керівництво танкером під свій контроль і попрямували в бік Мальти. Капітан надіслав сигнал тривоги. Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що це перший такий випадок піратства у відкритому морі. Він пообіцяв, що не дозволить біженцям зійти на берег Італії.

У Сіетлі сталась стрілянина

В американському місті Сіетл (штаті Вашингтон) чоловік відкрив вогонь по машинах і автобусу, а потім викрав один транспортний засіб і врізався в інший. Внаслідок інциденту двоє людей загинули, ще двоє отримали поранення. Поліція повідомила, що підозрюваного затримали.

Поліція починає цілодобово охороняти виборчі дільниці

З 28 березня поліція взяла виборчі дільниці під цілодобову охорону .Усього в Україні працює 199 окружних виборчих комісій, а правоохоронці супроводжують членів ДВК під час транспортування виборчої документації. Крім того, триває процес реєстрації закордонних спостерігачів за виборчим процесом. Зараз на території держави перебувають 2 344 таких офіційних делегатів.