Розчарування після революції та корупція: Bloomberg зняв ролик про Україну напередодні виборів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Міжнародне видання Bloomberg, базоване у Нью-Йорку, зняло ролик про Україну напередодні виборів.

Журналісти розповідають про те, як змінилася країна за останні пʼять років — із часу Революції Гідності. Їхні висновки не надто позитивні. У відео йдеться про те, що українці розчаровані тим, що протест 2014 року не приніс бажаних результатів, країна завʼязла у війні, а корупція досі лишається однією з найгостріших проблем.

«У 2014 році, після другої за десять років революції, в країні зʼявилася атмосфера надії. Скинувши лідера, який підтримував Кремль, демонстранти поклали край колишній радянській республіці та обрали шлях європейської інтеграції, заручившись західною підтримкою. Натомість гнів, який зростає через порушення обіцянок революції, вирішить результат цих виборів», — йдеться в статті Bloomberg, що супроводжує відео.

Журналісти поговорили з кількома українцями, які мають різні життєві ситуації та різні погляди. Вони розповідають про корупцію в Україні, війну на сході та еміграцію людей до інших країн.

«Рівень життя знизився, війна з російськими сепаратистами гуркоче на сході, втягуючи Україну в ширшу геополітичну боротьбу між сходом і заходом, що розпалило бойові дії після Холодної війни. Сотні тисяч громадян виїхали до інших частин Східної Європи», — пишуть журналісти.