Facebook і Instagram заборонили білий націоналізм і сепаратизм

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Соцмережа Facebook і Instagram, який їй належить, заборонили похвалу, підтримку та вияв білого націоналізму та сепаратизму. З наступного тижня компанія блокуватиме пости, що містять подібний контент, і відстежуватиме користувачів, які їх створюють. Про це йдеться в офіційній заяві корпорації .

«Зрозуміло, що ці поняття тісно повʼязані з організованими групами ненависників, і їм немає місця в нашому сервісі. Наша політика вже давно забороняє ненависне ставлення до людей, засноване на расовій, етнічній приналежності або релігії — це завжди включало перевагу білих», — повідомляє Facebook.

За останні три місяці компанія проконсультувалася з громадськими діячами та науковцями, які є експертами з расових відносин у всьому світі. Вони підтвердили, що білий націоналізм і білий сепаратизм не можуть бути реально відокремлені від заяв про перевагу білих і організованих груп ненависті.

«Надалі, хоча люди все ще зможуть демонструвати гордість за свою етнічну спадщину, ми не будемо терпіти похвалу або підтримку білого націоналізму і білого сепаратизму», — підкреслили у Facebook.