Копія «Мадонни з гранатом» Боттічеллі, що зберігається в Лондоні, виявилася оригінальною роботою художника

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Копія «Мадонни з гранатом» Боттічеллі, що зберігається в Лондоні, виявилася оригінальною роботою художника

English Heritage

Картина, яку вважали меншою копією «Мадонни з гранатом» італійського художника Сандро Боттічеллі, виявилася оригінальною роботою митця.

Такого висновку дійшли в «Англійській спадщині» (English Heritage — благодійний фонд у Великій Британії, що керує історичним майном та має підтримку від держави), пише The Telegraph.

Щоб переконатися в цьому, майстрам довелося зняти верхній пожовтілий шар лаку та провести аналіз фарб.

«Рентгенівське тестування, інфрачервоні дослідження та пігментний аналіз показали, що картина, з її яскравими червоними, блакитними та золотими фарбами, вийшла з власної майстерні Боттічеллі у Флоренції», — пише видання.

Після консультацій із фахівцями з Музея Вікторії та Альберта та Національної галереї дослідники остаточно підтвердять, що картину створив сам Сандро Боттічеллі.

Раніше вважалося, що картину написав невідомий художник, який, як і Боттічеллі, жив у XV столітті.

Більшу «Мадонну з гранатом» Сандро Боттічеллі створив у 1487 році. Картина зберігається у Флоренції, в Італії.

  • Відома картина норвезького художника Едварда Мунка «Крик» насправді зображує не крик, а відчай. Так вважає Джулія Бартрум, кураторка майбутньої виставки у Британському музеї в Лондоні, присвяченої творчості Мунка.
  • У будинку в південній частині Лондона (Велика Британія), де близько року жив нідерландський художник Ван Гог, виявили його схованки. Серед знайдених речей — молитовна книга, страхові документи та кілька шматків паперу з намальованими аквареллю квітами.