BBC компенсує Порошенкові 160 тисяч фунтів за публікацію про платню за зустріч із Трампом. Він збирається передати гроші армії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
BBC компенсує Порошенкові 160 тисяч фунтів за публікацію про платню за зустріч із Трампом. Він збирається передати гроші армії

Пресслужба президента України

Британська служба BBC вибачилася перед президентом Петром Порошенком та виплатить йому компенсацію за публікацію про його першу зустріч із Дональдом Трампом. Про це BBC повідомило на своєму сайті.

«У нашій новинній програмі News at Ten, а також у статті, опублікованій онлайн 23 травня 2018 року, ми неправильно стверджували, що президент України Петро Порошенко здійснив або дозволив здійснити корупційну/незаконну оплату в розмірі $400 тис. особистому юристу Дональда Трампа Майклу Коену, щоб раніше узгоджена коротка зустріч між паном Порошенком і президентом Трампом була розширена в більш суттєві переговори», — прокоментував юрист BBC.

Порошенко сказав, що йдеться про 160 тисяч фунтів стерлінгів (понад 5,5 млн грн). Він збирається передати ці гроші українській армії. Про це він сказав під час закритої зустрічі з блогерами 26 березня, як дізнався theБабель із власних джерел.

«Вони попросили не говорити про гроші, але я сказав, що як президент, згідно із законом, повинен декларувати свої доходи. Так що я задекларую цю суму і передам її української армії. Ми найкращим чином використаємо гроші британських платників податків», — сказав Порошенко на зустрічі.

Детальніше про зустріч Порошенка з блогерами читайте скоро на сайті theБабеля.

BBC виплатить компенсацію за статтю, яку опублікувало у травні 2018 року. У ній йшлося про те, що Порошенко заплатив адвокату Дональда Трампа Майклу Коену $400 тис. за те, щоб зустрітися з американським президентом.

  • У вересні 2018 року «Радіо Свобода» оприлюднило текст позову Порошенка до ВВС. Президент просив, щоб Високий суд Лондона зобовʼязав ВВС компенсувати йому збитки за публікацію про платежі за зустріч із Трампом. Він просив, щоб суд зобовʼязав ВВС спростувати інформацію з публікації і заборонив поширювати її надалі. Також він хотів, щоб ЗМІ компенсував йому збитки та судові витрати. Сума збитку в позові зазначена не була.