«Співпраця» НАБУ та Клінтон: Холодницький підтвердив голос Ситника на плівках

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На плівках нардепа Борислава Розенблата про можливу співпрацю НАБУ з передвиборчим штабом Гілларі Клінтон справді присутній голос директора бюро Артема Ситника. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Я можу стверджувати з 99% впевненістю, що це дійсно голос Артема Ситника. Я, скажімо так, впізнаю його з тисячі. Чому він це говорив, кому він це говорив, навіть якщо це було в приватній бесіді, тобто, треба зʼясувати. Навіть не беручи до уваги законність або незаконність отримання цих плівок, давайте просто аналізувати слова», — сказав Холодницький.

Він додав, що САП буде повністю сприяти в розслідуванні цих фактів. «Якщо б не було цього запису і цих слів Артема Ситника, то, напевно, ця інформація би й не виринула», — додав глава САП.

Про що йдеться?

У середині березня Розенблат заявив, що глава НАБУ Артем Ситник у 2016 році працював на штаб кандидата в президенти від демократів США Гілларі Клінтон — головної суперниці Дональда Трампа.

За його словами, Ситник передавав у штаб Клінтон секретні документи по справі «чорної бухгалтерії» екс-президента Віктора Януковича. Нардеп додав, що має незаперечні докази — аудіозапис розмови глави НАБУ. Розенблат передав флешку з аудіо журналістам телеканалу «112 Україна».