У Латвії винесли вирок снайперу, який воював за «ДНР» на Донбасі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

За вироком Ризького окружного суду мешканець Даугавпілса 29-річний Артем Скрипник засуджений до пʼяти років позбавлення волі умовно за участь у збройному конфлікті на Східній України. Суд постановив, якщо протягом двох років Скрипник здійснить якесь правопорушення, то потрапить до вʼязниці, повідомляє «Радіо Свобода».

Під час досудового розслідування Артем Скрипник розповідав, що з 2008 року жив у Москві, а влітку 2014-го йому запропонували вирушити на схід України воювати на боці незаконних збройних формувань — видали форму і зброю. Там він був поранений і місяць лікувався, потім продовжив участь у бойових діях до кінця квітня 2015 року.

За словами слідчих, чоловік зізнався, що на Донбасі був снайпером і вбив понад 100 людей. Але на суді стверджував, що займався в Україні гуманітарною діяльністю, а у свідченнях під час досудового розслідування звів на себе наклеп через психологічний тиск.

Справа Артема Скрипника є першою в Латвії, яку кваліфікували за статтею про участь у збройному конфлікті за межами країни.