Вночі: в Італії зіткнулися пасажирські потяги, Трамп зустрінеться з президентом Південної Кореї, аеропорт Сіднея частково евакуювали через задимлення

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Аеропорт Сіднея частково евакуювали через задимлення

У Міжнародному аеропорту Сіднея (Австралія) сталося задимлення в диспетчерській вишці. Через це тимчасово призупинили злети і приземлення літаків. З приміщення довелося евакуювати 20 осіб. Згодом пожежники дозволили персоналу повернутися до навігаційної вежі. «Ми повністю відновили роботу вишки [аеропорту] Сіднея. Вильоти відбуваються за розкладом. Усі обмеження зняті», — заявили через кілька годин в аеропорту.

В Італії зіткнулися два пасажирських потяги

У провінції Комо на півночі Італії зіткнулися два пасажирські потяги. В результаті постраждали 50 осіб. Більшість отримали легкі травми, проте шість людей госпіталізували. Попередньо відомо, що один із поїздів виїхав зі станції на заборонний сигнал семафора, проте машиніст вчасно помітив поїзд, що прямував назустріч, і різко загальмував.

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію проти фінансування тероризму

Нову резолюцію, ініційовану Францією та спрямовану на обмеження всіх каналів фінансування терористичної діяльності, ухвалили 28 березня на засіданні Ради Безпеки ООН. У новому документі члени Ради нагадали державам, що необхідно виявляти всі канали фінансування тероризму та залучати до кримінальної відповідальності причетних. Крім того, Радбез наполегливо рекомендував державам, які ще не зробили цього, створити підрозділи фінансової розвідки, підвищити прозорість фінансових операцій, а також максимально ефективно використовувати потенціал Інтерполу.

Трамп зустрінеться з президентом Південної Кореї

Лідери США та Південної Кореї через два тижні зустрінуться у Вашингтоні, щоб обговорити питання денуклеаризації Корейського півострова та ситуацію навколо Північної Кореї. Мун Чже Ін і його дружина мають відвідати Сполучені Штати 10—11 квітня. Зустріч пройде у Білому домі і буде першою з моменту другого саміту Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином у Вʼєтнамі, який відбувся у лютому.

Юрія Тимошенка виключили з фракції тому, що він балотується на виборах

Фракція «Народний фронт» виключила зі свого складу народного депутата Юрія Тимошенка через те, що він вирішив брати участь у виборах президента. За словами заступника голови фракції Вікторії Сюмар, «це і є істинна причина». «Очевидно, що людину використовують технологічно проти одного з лідерів президентських перегонів. Гратися в ці ігри — означає демонструвати певною мірою політичну позицію за чи проти когось із лідерів перегонів. І це точно не Юра Тимошенко. Людина не може не розуміти, що її використовують з цією метою, але погоджується грати роль. Тому я думаю, що тут позиція фракції є абсолютно прозорою», — пояснила Сюмар.