У Філіппінах знову арештували журналістку-розслідувачку Марію Рессу, яка критикує президента Дутерте

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Філіппінах знову арештували журналістку-розслідувачку Марію Рессу, яка критикує президента Дутерте

Richard James Mendoza / NurPhoto / Getty Images

Філіппінську журналістку Марію Рессу вдруге арештували. Її звинувачують у тому, що створений нею сайт нібито отримує іноземне фінансування. У країні це заборонено.

Журналістку затримали, щойно вона приземлилася в аеропорту Маніли, коли поверталася з відрядження.

Як повідомляє сайт Rappler, заснований Рессою, журналістку вже відпустили під заставу.

Марію Рессу вперше арештували в лютому, але теж відпустили під заставу. Причиною арешту стало звинування в наклепі від місцевого бізнесмена.

Сайт Rappler, який створила Ресса, спеціалізується на журналістських розслідуваннях і займає критичну позицію щодо президента країни Родріго Дутерте. Ресса вважає, що її арешти — тиск на свободу слова.

У 2018-му журнал Time назвав Марію Рессу людиною року.

  • Філіппінка Ванесса Родель та її семирічна дочка Кіана отримали політичний притулок у Канаді. У 2013 році жінка сховала в себе вдома в Гонконгу колишнього працівника Центрального розвідуправління та Агентства національної безпеки США Едварда Сноудена, який злив секретну інформацію журналістам.
  • Ведучу новин іранського телеканалу Press TV Марзіє Хашемі заарештували у США. Журналістку затримали в аеропорту Сент-Луїса. Після цього її відправили до слідчого ізолятора Вашингтона. Причина арешту Хашемі невідома, також агентство повідомляє, що жодних офіційних звинувачень їй не висували.