Вибухи на автостоянці у Кропивницькому: керівнику та інженеру місцевого підприємства повідомили підозру

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вибухи на автостоянці у Кропивницькому: керівнику та інженеру місцевого підприємства повідомили підозру

Facebook / МВС України

Керівнику ТОВ «Елан-Ві» та головному інженеру цього підприємства оголосили підозру в межах слідства за фактом вибухів і масштабної пожежі у Кропивницькому, що сталися 27 березня. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області .

Їм інкримінують порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки (тобто ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу).

Інженера правоохоронці затримали при спробі покинути територію України. Керівник підприємства до цього часу перебуває в лікарняному закладі під охороною.

Зараз прокуратура готує клопотання до суду, щоб арештувати підозрюваних.

  • Пожежу після вибухів у Кропивницькому гасили близько сотні рятувальників. Постраждали 4 людини. Вогонь знищив чотири автоцистерни для скрапленого газу, шість вантажних і вісім легкових автомобілів. Також пошкоджено вісім легкових і два вантажні авто, покрівлю будівлі, яку ніхто не використовував, площею 200 кв. м.
  • Внаслідок вибухів поблизу АЗС у Кропивницькому пропало електропостачання у мікрорайоні Ковалівка. У сусідніх будинках вибуховою хвилею вибило скло у вікнах.
  • За даними слідства, вибухи сталися через порушення техніки безпеки під час транспортування та перекачування газу між двома автоцистернами. Правоохоронці додали, що НП сталася не на території заправки, а поруч із нею.