Папа Римський ухвалив новий закон про захист дітей від сексуального насильства у Ватикані

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Папа Франциск 29 березня ухвалив закон про захист дітей від сексуального насильства у Ватикані та інших установах Святого Престолу в Римі, а також його дипломатичному корпусі по всьому світу.

Нові положення вперше визначають єдину і строгу політику захисту дітей, яку Ватикан вимагає від помісних церков, для штаб-квартири Римсько-католицької церкви, пише Reuters .

Хоча у Ватикані живе мало неповнолітніх, переважно це діти співробітників служб безпеки, на території Ватикану є католицька школа-пансіон (pre-seminary), також багато дітей щодня відвідують місцеві музеї.

Ця школа у Ватикані опинилася в центрі скандалу після заяви про сексуальне насильство в 2017 році. Один хлопчик стверджував, що він зазнав насильства з боку іншого неповнолітнього через неналежну увагу дорослих священиків.

Закон набирає чинності з 1 червня. Він закликає звільняти посадових осіб або працівників Ватикану, засуджених за жорстоке поводження з дитиною, встановлює процедуру повідомлення про можливі зловживання і передбачає більш ретельний відбір потенційних співробітників, щоб уникнути роботи з можливими порушниками.