Фестиваль Docudays UA оголосив переможців 2019 року. Глядацькі симпатії завоювала російська стрічка «Біла мама»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив цьогорічних переможців.

Фільми змагалися в трьох категоріях: DOCU/СВІТ, DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА. Також були спеціальні нагороди від партнерів фестивалю та приз глядацьких симпатій.

Найкращою стрічкою у категорії «Світ» стала «Голоси моря». Це фільм британської режисерки Кім Гопкінс, який розповідає про еміграцію з Куби до США. Головні герої — кубинська родина, яка розмірковує про своє життя на батьківщині та односельчан, які перепливають море в пошуках «американської мрії».

Перемогу серед українських документальних стрічок здобула «Історія зимового саду» режисера Семена Мозгового. «Робота всього життя жінки розквітає й відображає картину природного колообігу та невідворотних змін», — так описали її жюрі.

Кращою короткометражною стрічкою визнали «Народження дружби» японського режисера Ацуші Куваями. Фільм знятий у Лісабоні та розповідає про пані Марію, яка розповідає історії зі свого теперішнього й минулого.

Глядацькі симпатії завоював фільм російських режисерок Зосі Родкевич та Євгенії Останіної «Біла мама». Це історія про багатодітну родину, яка вирішує всиновити хлопчика.

Фільми-переможці покажуть 29 березня. Фестиваль оголосив пʼятницю та суботу (29 та 30 березня) глядацькими днями, де повторить найкращі фільми цьогорічної програми. Розклад можна подивитися тут.