«Схеми»: Зеленський вийшов із компанії, яка веде кінобізнес у Росії. Його колеги з «Кварталу» — лишилися

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Артист і кандидат у президенти Володимир Зеленський більше не володіє часткою в компанії Green Family. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

Як стверджують журналісти з посиланням на виписку з реєстру юридичних осіб Кіпру, Зеленський позбувся своєї частки на користь автора «Студії «Квартал-95» Андрія Яковлєва.

RFE/RL Graphics

«Зараз частки у Green Family LTD розподілені так: Андрій Яковлєв — €400, Борис Шефір — €300, Сергій Шефір — €300, Appex International LTD Тімура Міндіча — €1000», — йдеться у журналістському розслідуванні. Борис та Сергій Шефір також є авторами «Студії «Квартал-95».

RFE/RL Graphics

У середині січня журналісти «Схем» заявили, що Зеленський досі має кінобізнес на території Росії, хоча раніше він запевняв, що закрив його ще у 2014 році. Згідно з розслідуванням, ​Green Family —​ засновниця російських компаній «​Грин филмс»​, «Вайсберг пикчерс»​ і «​Платинумфильм»​, які беруть участь у кіновиробництві на території Росії. Сам артист у відповідь на розслідування повідомив, що перебуває у процесі виходу з числа власників Green Family.

  • Згідно з останнім дослідженням Центру Разумкова, Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців. У першому турі виборів за нього збираються проголосувати 18,8% (серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився, за кого голосуватиме, — 24,8%). Другу позицію займає Порошенко (відповідно 15,7 і 22,1%), третю — Тимошенко (відповідно 11,5 і 14,8%).