Тимошенко у США зустрічалася з лобістом Лівінгстоном, спілкування з яким раніше заперечувала

Дата:
Тимошенко у США зустрічалася з лобістом Лівінгстоном, спілкування з яким раніше заперечувала

Гонтар Володимир / УНІАН

Голова партії ВО «Батьківщина» особисто зустрічалася в грудні 2018 року у США з лобістом Бобом Лівінгстоном, який займався просуванням її інтересів. Дані про це опубліковані на сайті Мінюста США на виконання закона про реєстрацію іноземних агентів (FARA), йдеться в матеріалі theБабеля .

Публічно цю зустріч Тимошенко заперечувала. Але, як стало відомо theБабелю, 4 грудня 2018 року Тимошенко в Атлантичній раді провела зустріч з екс-послом США Джоном Гербстом і Куртом Волкером, після чого зустрілась із лобістом Бобом Лівінгстоном.

Компанію Лівінгстона — The Livingstone Group — влітку 2018 року українець Сергій Красницький найняв для лобіювання інтересів Тимошенко. А сам Лівінгстон у листі, який зʼявився на сайті Міністерства юстиції США, заявив, що Тимошенко готова зустрітися з Дональдом Трампом перед його зустріччю з президентом Росії Володимиром Путіним.

Тимошенко заявила, що нікого не наймала лобіювати свої інтереси, а лист назвала брехнею та пообіцяла вимагати спростування. Воно не зʼявилося, а екс-премʼєр продовжує зустрічатися з Лівінгстоном.

Детальніше про американських лобістів Юлії Тимошенко читайте в матеріалі theБабеля «Американські лобісти допомогли Тимошенко зустрітись із впливовими політиками США».