Штат Луїзіана визнав Голодомор геноцидом українського народу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Американський штат Луїзіана визнав Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу, повідомляє посольство України у США на своїй сторінці.

«Слідом за понад десятком американських штатів губернатор штату Луїзіана Джон Бел Едвардс видав прокламацію щодо відзначення 85-річниці Голодомору 1932—1933 років в Україні», — йдеться у повідомленні.

У посольстві зазначили, що прокламація посилається на закони України з визнання Голодомору геноцидом українського народу та відповідне законодавство США.

«Вітаємо рішення штату Луїзіана та дякуємо народу США за солідарність та підтримку у відновленні історичної справедливості у памʼять про мільйони жертв, які померли від свавілля режиму Сталіна», — додали в посольстві.

  • У середині грудня минулого року Палата представників Конгресу США одноголосно визнала Голодомор геноцидом українського народу. Перед цим таке саме рішення ухвалив і Сенат.
  • Крім США, Голодомор визнали геноцидом 15 країн світу: Австралія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща, Португалія, Угорщина. Ще вісім країн засудили Голодомор як акт знищення людства і вшанували памʼять його жертв: Андорра, Аргентина, Бразилія, Іспанія, Італія, Словаччина, Чехія, Чилі.