Вʼязні у Фінляндії займуться навчанням штучного інтелекту

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Дві вʼязниці у Фінляндії вирішили відмовитися від фізичної праці увʼязнених. Замість цього вони розпізнаватимуть і сортуватимуть дані для алгоритмів, які використовує штучний інтелект компанії Vainu, передає The Verge.

Компанія будує всеосяжну базу даних по всьому світу, яка має допомогти іншим компаніям знаходити підрядників для роботи. Для правильної роботи алгоритму потрібно, щоб люди прочитали сотні тисяч бізнес-статей з інтернету і впорядкували їх. Це допоможе, наприклад, відрізнити компанію Apple від фрукту, йдеться в повідомленні.

В той же час, один із творців компанії Туомас Расіла уточнив, що проблем з англійською мовою у Vainu немає, оскільки вони використовують систему Amazon Mechanical Turk. Але система виявилася «абсолютно непристосованою, коли йшлося про фінську мову».

Партнерство почалося близько 3 місяців тому, і нині Vainu співпрацює з двома різними тюрмами: у Гельсінкі й у Турку. Туди відправили 10 компʼютерів, а Агентство з кримінальних санкцій (CSA) регулярно отримує кошти за працю увʼязнених, говориться в повідомленні.