Bloomberg: Facebook може ввести обмеження на онлайн-трансляції після теракту в Новій Зеландії

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Bloomberg: Facebook може ввести обмеження на онлайн-трансляції після теракту в Новій Зеландії

Wendy Maeda / The Boston Globe via Getty Images

Адміністрація соціальної мережі Facebook може ввести обмеження на онлайн-трансляції після теракту в мечетях Нової Зеландії. Про це повідомила головний операційний директор компанії Шеріл Сендберг, передає Bloomberg.

«Усі ми в Facebook підтримуємо інтереси жертв, їх сімей, мусульманської громади і всієї Новій Зеландії. Багато хто з вас також справедливо задається питанням: чому онлайн-платформи, такі як Facebook, використовувалися для поширення жахливих відеороликів про напад. Ми чули заклики зробити більше — і ми згодні», — зазначила вона.

Facebook піддали жорсткій критиці за те, що мережа видалила ролик про розстріл 50 осіб в мечетях Новій Зеландії аж через 12 хвилин після закінчення прямої трансляції. Це дозволило людям завантажити його на інші платформи.

У звʼязку з цим, стверджує Сендберг, компанія вивчає можливість обмеження живої трансляції для користувачів. Можливі нововведення торкнуться тих користувачів, які раніше порушували правила спільноти.

  • 15 березня в Новій Зеландії злочинець напав на дві мечеті в місті Крайстчерч. В результаті стрілянини загинули 50 осіб, ще щонайменше 20 були важко поранені. Стрілець вів трансляцію розстрілу з нашоломної камери GoPro. Головний підозрюваний — 28-річний австралієць Брентон Таррант. Він опублікував «маніфест», в якому виступив проти іммігрантів, назвавши їх «загарбниками».
  • Звинувачений у нападі на дві мечеті Брентон Таррант купив через інтернет вогнепальну зброю.