У Бурунді заборонили BBC та «Голос Америки». Журналісти більше не можуть ділитися з ними інформацією

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
У Бурунді заборонили BBC та «Голос Америки». Журналісти більше не можуть ділитися з ними інформацією

Peter M Njoroge / Flickr

Влада Бурунді ввела заборону на мовлення міжнародних медіа «Голос Америки» та BBC. При цьому журналістів позбавили права з ними співпрацювати, повідомила директор «Голосу Америки» Аманда Бенне.

«Ми стурбовані тим, що журналістам у Бурунді нині заборонено вступати в контакт з «Голосом Америки» і впевнені, що постійні погрози на адресу наших журналістів погіршують ситуацію зі свободою слова в цій країні», — зазначила вона.

BBC також засудила рішення влади Бурунді, назвавши його «серйозним ударом по свободі слова». Схожу позицію висловили і в Amnesty International.

«Відкликання операційної ліцензії BBC і призупинення діяльності «Голосу Америки» є подальшими нахабними зусиллями влади змусити замовкнути засоби масової інформації. Це рішення є ні чим іншим, як черговою пасткою, спрямованою на придушення свободи вираження думок, яка перебуває в облозі від початку політичної кризи в квітні 2015 року», — зазначила заступник регіонального директора Amnesty International у Східній Африці Сара Джексон.

За її словами, місцевим журналістам заборонили передавати виданням будь-яку інформацію, яка може бути використана в ефірі.