Вночі: українці голосують в Австралії, Гвоздик захистив титул чемпіона світу, президентом Словаччини стала адвокатка Чапутова

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

В Австралії почалося голосування за президента України

В українському посольстві у Канберрі в Австралії відкрилася виборча дільниця. Голосування стартувало 30 березня о 23:00 за київським часом.

«За словами дільничної виборчої комісії, люди приходять цілими родинами, багато одягнені у вишиванки, з гарним настроєм та позитивними сподіваннями. Сама комісія працює злагоджено і з великим натхненням», — повідомили в посольстві.

Найпізніше виборчі дільниці відкриються в Сан-Франциско у США. Це станеться 1 квітня о 06:00.

Гвоздик захистив титул чемпіона світу

Український чемпіон світу за версією WBC у напівважкій вазі Олександр Гвоздик переміг француза Дуду Нгумбу.

Бій завершився у пʼятому раунді, коли Нгумбу пошкодив ногу, через що не зміг продовжити поєдинок. Отже, Гвоздик захистив титул технічним нокаутом.

Україна виграла Чемпіонат Європи з жіночого карате

Українська жіноча збірна з карате виборола золото на Чемпіонаті Європи, що триває в Іспанії.

Анжеліка Терлюга, Галина Мельник, Аніта Серьогіна та Діана Шостак перемогли збірну Туреччини з рахунком 2:1. Перед фінальном українки виграли також у Португалії, Фінляндії, Норвегії, Хорватії та Італії.

Чапутова стала президентом Словаччини

Адвокатка Зузана Чапутова перемогла у другому турі президентських виборів у Словаччині, які відбулися 30 березня. Про це пише DW.

Після обробки 91% голосів Чапутова отримала 58% голосів. Її суперник — заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович — заручився підтримкою 42% виборців. Він уже визнав поразку та привітав Чапутову з перемогою.

Чапутова стала першою жінкою-президентом Словаччини.