Штаб Порошенка: найвища явка в Кіровоградській області, найнижча — на Закарпатті

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Станом на 11:00 найвища явка на виборах серед українських регіонів — у Кіровоградській області. Там уже проголосували 20,8% виборців. Такі дані наводить штаб кандидата в президенти Петра Порошенка, повідомляє кореспондентка theБабеля.

Найнижча активність у Закарпатській області — проголосували лише 8,4%.

У Київській області явка становить 17,5%, у столиці — 15,8%.

Висока активність виборців спостерігається також у Луганській та Полтавській областях — 20,5%, Сумській — 20,3%, Запорізькій — 20,1%.

На дільницях працює близько 30 тисяч спостерігачів від Порошенка.

  • Станом на 11:00 в Україні на виборах президента проголосували 16,08% виборців за даними 81 округу. Про це повідомляє Центральна виборча комісія.
  • Поліція затримала щонайменше двох людей, які порушили таємницю голосування. Одного чоловіка затримали на дільниці в Запоріжжі, бо він фотографував свій бюлетень у кабінці для голосування. Іншого затримали в Чернівцях — він знімав процес свого голосування на відео.
  • Спостерігачі громадської організації «ОПОРА» фіксують перші порушення на виборах президента, які розпочалися о 8:00. Деякі люди голосують без паспортів, біля дільниць розвішана агітація кандидатів, а бюлетенів менше, ніж потрібно.