Національний екзит-пол: Зеленський на першому місці, Порошенко на другому, Тимошенко наступна

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Національний екзит-пол: Зеленський на першому місці, Порошенко на другому, Тимошенко наступна

STR / NurPhoto via Getty Images

За даними Національного екзит-полу президентських виборів, станом на 18:00 лідером перегонів є Володимир Зеленський, який набрав 30,4% голосів. Друге місце в Петра Порошенка — 17,8%. На третьому місці з 14,8% голосів — Юлія Тимошенко.

У Юрія Бойка 9,8% голосів, в Анатолія Гриценка — 7,1%. На шостому місці опинився екс-глава СБУ Ігор Смешко (6,4%), далі йдуть Олег Ляшко (4,8%) та Олександр Вілкул (4%).

Решта кандидатів у президенти набрали менше за 4% голосів виборців.

Екзит-поли під час першого туру президентських виборів провели фонд «Демократичні ініціативи», Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Центр Разумкова.

Наступні дані соціологи оприлюднять о 23: 00. Це будуть цифри станом на час закриття дільниць.

  • В Україні 31 березня проходять вибори президента. У першому турі беруть участь 39 кандидатів – це рекордна кількість претендентів на посаду глави держави за всю історію незалежності країни. За даними ЦВК, проголосувати мають близько 30 млн українців. За кордоном виборчі дільниці працюють у понад 70 країнах світу, проте їх немає в Російській Федерації (громадяни України, які мешкають в РФ, можуть голосувати в Казахстані, Грузії та Фінляндії). За виборами президента стежать майже 2,5 тисячі спостерігачів. theБабель веде онлайн-трансляцію виборів президента України.