«Перемога ще не в кишені». Порошенко готується перемогти на виборах, але не відчуває ейфорії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кандидат у президенти та чинний глава держави Петро Порошенко на брифінгу заявив, що готовий до перемоги в другому турі виборів, що пройдуть 21 квітня, але ейфорії зараз не відчуває.

«Голосування 31 березня — урок для мене і моєї команди, а також привід працювати над помилками», — сказав він.

За його словами, вибори пройшли чесно і відповідали всім стандартам ОБСЄ. «Ті, кому менше 30 років, бачать зміни в країні, але хочуть, щоб вони були глибше і проходили швидше. Для цього потрібно обʼєднатися», — додав він.

Порошенко також кілька разів висловився на адресу кандидата Володимира Зеленського.

«Я хочу нагадати всім, що це не жарти, а вибори верховного головнокомандувача. [...] Путін хоче слабкого президента України, невже ми подаруємо йому цей шанс [...] Майбутній президент повинен представляти Україну й на переговорах з Росією. Представляти Росію буде не Максим Галкін і не Євген Петросян, а Володимир Путін, щоб ви знали, на всяк випадок», — сказав глава держави.

«Там деякі хотіли ставати на коліна зі слізьми перед Росією. Запамʼятайте, Москва сльозам не вірить», — додав він. Також Порошенко заявив, що ключовим елементом другого туру мають бути президентські дебати.

Президент також звернувся до молодого покоління. «Хотів би звернутися до молодого покоління, кому менше 30 років. Я повністю поділяю ваші бажання, щоб зміни були якісними. Ми повинні обʼєднатися, і не втрачати час. Я повністю розумію мотиви вашого незадоволення. Я почув вас і прошу: почуйте і ви мене. Все, що ми робили протягом пʼяти років - для молоді, для майбутнього покоління», - сказав він.

  • За даними Національного екзитполу з президентських виборів, станом на 18:00 лідером перегонів є Володимир Зеленський, який набрав 30,4% голосів. Друге місце в Петра Порошенка — 17,8%. На третьому місці з 14,8% голосів — Юлія Тимошенко.
  • В Україні 31 березня проходять вибори президента. У першому турі беруть участь 39 кандидатів — це рекордна кількість претендентів на посаду глави держави за всю історію незалежності країни. За даними ЦВК, проголосувати мають близько 30 млн українців. За кордоном виборчі дільниці працюють у понад 70 країнах світу, проте їх немає в Російській Федерації (громадяни України, які мешкають в РФ, можуть голосувати в Казахстані, Грузії та Фінляндії). За виборами президента стежать майже 2,5 тисячі спостерігачів. theБабель веде онлайн-трансляцію виборів президента.