Вночі: у США закрилася остання дільниця на виборах, в Україні дешевшає газ для населення, у Лос-Анджелесі застрелили репера-номінанта «Греммі»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Сан-Франциско закрилася остання дільниця на виборах

На виборах президента України закрилась остання виборча дільниця, яка розташовувалась в американському місті Сан-Франциско (штат Каліфорнія). Це найвіддаленіша точка на захід від України з урахуванням зміни часових поясів (різниця у часі з Києвом складає 10 годин). Ця дільниця охоплює 12 штатів. Проте явка тут була низькою — за попередніми даними, до неї дісталися лише 395 виборців.

У Вашингтоні, де було зареєстровано 7 173 виборці, правом голосу скористалися 452 людини. Таким чином, явка в американській столиці становила 6,3%. У Нью-Йорку, де очікували на 11 651 виборця, до дільниці доїхали тільки 1 258. У Чикаго проголосував 891 виборець із близько 5,5 тис. у списках.

З 1 квітня дешевшає газ для побутових споживачів

«Нафтогаз України» знижує ціну на квітень для своїх побутових споживачів на 2%, не встановлюючи максимально можливої торгової націнки постачальника. Тепер ціна газу становитиме 8,38 грн за куб. м замість 8,55 грн за куб. м (включно з ПДВ та витратами на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

У Лос-Анджелесі застрелили репера-номінанта «Греммі»

У місті Лос-Анджелес (США) застрелили 33-річного репера, номінанта «Греммі" Nipsey Hussle. Інцидент стався біля магазину одягу музиканта. Також при стрільбі ще постраждали двоє людей. Нападнику вдалося втекти. Виконавець отримав кілька вогнепальних поранень. Його доставили в лікарню, де він і помер.

Екс-премʼєра Малайзії підозрюють у несплаті податків на $367 млн

Екс-премʼєра Малайзії Наджиба Разака підозрюють у несплаті податків на суму 1,5 млрд рінггіт ($367,9 млн). Гроші він мав виплатити в період між 2011 і 2017 роками. Він не декларував близько 4 млрд рінггіт (майже $1 млрд). У цю суму входить також 2,6 млрд «фінансової допомоги», яку він отримував від королівської сімʼї Саудівської Аравії.