Вибори президента: Порошенка найбільше підтримали українці в Швейцарії, Зеленського — в Катарі, Бойка — в Молдові та Естонії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Найбільшу підтримку кандидата в президенти Володимира Зеленського на закордонних виборчих дільницях зафіксували в Катарі, а Петра Порошенка — у Швейцарії. Це дані Центральної виборчої комісії після опрацювання 86,13% бюлетенів українців, які голосували за межами України.

За Порошенка віддали свій голос 60% українців Швейцарії. Також кандидат отримав підтримку від співвітчизників у Норвегії, Таїланді, Ірландії, Австралії, Чорногорії. Понад 50% голосів Порошенко набрав у Великій Британії, Данії, Індії та ПАР.

Зеленський отримав перевагу над іншими кандидатами в Катарі — там він набрав 49% голосів. Його підтримали українці в Киргизстані, Туркменістані, Латвії, Білорусі, Словаччині, Перу, Вірменії, Конго, Грузії, Сербії, Йорданії, а також на Кубі, в Бразилії та Угорщині.

За кандидата Юрія Бойка від «Опозиційної платформи — За життя» проголосували 35,5% українських виборців у Молдові та 33% в Естонії.

У Канаді та США більшу підтримку отримує Петро Порошенко, але бюлетені в цих країнах ще обробляють.

  • Артист Володимир Зеленський лідирує в першому турі голосування на виборах президента України з 30,6%, чинний глава держави Петро Порошенко набирає 17,8%, а лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко — 14,2%, свідчать дані Національного екзит-полу станом на 20:00.
  • Кандидатка в президенти Юлія Тимошенко відмовилася визнавати результати екзит-полів. Про це вона розповіла, виступаючи у власному виборчому штабі.
  • Нацполіція за день виборів президента відкрила 25 кримінальних справ за порушення при голосуванні. Всього правоохоронцям за день надійшло 1 768 заяв та повідомлень про порушення.