Аваков: Молоді люди під будівлею ЦВК загрози не становлять. Вони охороняють сцену

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Група невідомих молодих людей спортивної статури біля будівлі Центральної виборчої комісії в Києві не становить загрози. У їхнє завдання входить охорона сцени біля будівлі.

Про це в інтервʼю виданню «Лівий берег» заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Їх найняли охороняти сцену. Однак, аналізуючи всю широку інформацію по країні, яку ми маємо, я не бачу, щоб хтось готувався або мав ресурс для дестабілізації ситуації», — заявив міністр.

За його словами, біля ЦВК не плануються зіткнення або заворушення, оскільки серед вищевказаної групи є люди з охоронних фірм, у яких конкретні завдання.

Раніше у Нацполіції теж заявили, що група людей біля ЦВК не несе загрози і у самій виборчій комісії не відчувають тиску. Правоохоронці запевнили, що перевірили всіх біля будівлі та не знайшли зброї.

Зараз біля будівлі стоять декілька наметів, а також чергують до 50 осіб у військовій формі та спортивних костюмах. У соцмережах відзначають, що «охороняли сцену всю ніч». Сутичок не спостерігалося, але був один інцидент, коли невідомий прогнав журналіста російського телеканалу «Дождь» Володимира Роменського.