В Одесу зайшли два кораблі НАТО — з Канади та Іспанії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

До порту Одеси 1 квітня зайшли два кораблі зі складу другої постійної військово-морської групи НАТО.

Фрегат Королівських Військово-морських сил Канади «Торонто» і фрегат ВМС Іспанії «Санта Марія» прибули до Одеси після патрулювання у Чорному морі.

Капітани кораблів зустрінуться з українськими військовими та місцевими політиками, а екіпаж проведе екскурсії на борту кораблів. Вхід вільний з 13:00 до 17:00 на фрегаті «Торонто» та з 16:00 до 19:00 на «Санта Марії».

HMCS Toronto (FFH 333) – фрегат класу Halifax, який служить у канадських військах з 1993 року. «Торонто» — четвертий корабель у своєму класі, який називається «Канадський проект патрульних фрегатів». Максимальна довжина 134,65 м. Корабель захищає суверенітет Канади в Атлантичному океані та слідкує за дотриманням законів країни в її територіальних водах і виключній економічній зоні.

Santa Maria — це тип фрегатів, побудованих компанією Bazan для Військово-морських сил Іспанії. Є модифікацією американських фрегатів Oliver Hazard Perry. Прийнятий до складу іспанських ВМС у жовтні 1986 року. Порівняно з американським прототипом іспанські кораблі мають більшу ширину та більший резерв водотоннажності для майбутніх модифікацій. Довжина корабля складає 139 м.