СБУ розпочало провадження проти керівництва Волинської облради. Чиновники від імені голови облради підписували документи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України веде кримінальне провадження проти голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та його заступників за підозрою у службовому підробленні. Про це йдеться в постанові Печерського райсуду Києва.

Провадження почали ще в лютому. Слідство встановило, що невідомі від імені Палиці підписували розпорядження з кадрових питань, розподілу бюджетних коштів, комунального майна та інших питань, в той час як сам Палиця перебував за кордоном.

«За період з 2016 року по вересень 2017-го Палиця перебував за кордоном 338 днів. У той час Палиця міг перебувати за кордоном у службових відрядженнях, однак 07.09.2017 він заявив на прес-конференції, що літав до Швейцарії до своєї сімʼї. До підписання зазначених приписів за відсутності голови облради, можливо, причетні його заступники», — йдеться в матеріалах суду.

У березні СБУ попросила у суду доступ до документів, які перебувають у Волинській облраді. Крім документів, суд дозволив правоохоронцям вилучити зразки підпису Палиці та його заступників.