Понад 38% українців за кордоном проголосували за Порошенка. Зеленський на другому місці

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Українці, які голосували за кордоном, надали перевагу кандидату в президенти Петру Порошенку. За нього віддали свій голос 38,6% виборців.

Це дані Центральної виборчої комісії після опрацювання 98% голосів на закордонному окрузі.

Наступним за популярністю став кандидат Володимир Зеленський. У нього 26,14% голосів.

Серед українців у Канаді за Порошенка проголосувала майже половина виборців, у США — майже 55%.

Про роботу однієї з виборчих дільниць у Нью-Йорку написала член комісії Ірина Соломко.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що цього року явка на закордонних дільницях була значно нижчою, ніж пʼять років тому.

«У 2014 році на закордонних виборчих дільницях проголосували майже 73 тисячі українців, у першому турі цього року — ледве більше 53 тисяч. Якась гірка виходить арифметика», — написав він у Facebook.

  • За Порошенка віддали свій голос 60% українців Швейцарії. Також кандидат отримав підтримку від співвітчизників у Норвегії, Таїланді, Ірландії, Австралії, Чорногорії. Понад 50% голосів Порошенко набрав у Великій Британії, Данії, Індії та ПАР.
  • Зеленський отримав перевагу над іншими кандидатами в Катарі — там він набрав 49% голосів. Його підтримали українці в Киргизстані, Туркменістані, Латвії, Білорусі, Словаччині, Перу, Вірменії, Конго, Грузії, Сербії, Йорданії, а також на Кубі, у Бразилії та в Угорщині.
  • За кандидата Юрія Бойка від «Опозиційної платформи — За життя» проголосували 35,5% українських виборців у Молдові та 33% в Естонії.