Фанат гри Call of Duty отримав 20 років вʼязниці за невдалий пранк. Через нього вбили людину

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Фанат гри Call of Duty отримав 20 років вʼязниці за невдалий пранк. Через нього вбили людину

Bo Rader / Wichita Eagle / TNS via Getty Images

25-річного американця Тайлера Берріса засудили до 20 років увʼязнення за серію неправдивих екстрених викликів поліцейських, один з яких призвів до загибелі людини. Про це пише ВВС.

Протягом кількох років Берріс займався так званим «сваттінгом» (swatting) — він дзвонив у правоохоронні органи та викликав загони спецпризначення SWAT до своїх «цілей». Також він повідомляв про вибухові пристрої, які нібито були закладені десь у громадських місцях. Вперше один з таких дзвінків він зробив у 2015 році. Однак останній дзвінок став фатальним.

Він зателефонував до поліції та викликав SWAT до будинку однієї зі своїх «жертв». Двері відчинив чоловік, якого одразу застрелив спецпризначенець. Після цього Берріса затримали. Зʼясувалося, що він повідомив поліції, що за вказаною адресою знаходився озброєний злочинець.

Затриманий розповів, що якийсь 19-річний геймер посварився зі своїм знайомим через програш в грі Call of Duty зі ставкою $1,5. Хлопець попросив Берріса помститися кривдникові та пояснив, що має намір тільки «налякати» приятеля. Спецназ приїхав за невірною адресою, внаслідок чого загинула ні в чому не винна і навіть непричетна до «геймерської» історії людина.

Інші два хлопці, які причетні до цього інциденту, проходять у справі як спільники, однак свою вину вони не визнали.

Тайлер Берріс визнав провину за 51 пунктом звинувачення. Прокурор вимагав засудити його до 25 років увʼязнення, однак адвокати наполягли на зменшенні терміну.