Вночі: Мессі — найбільш високооплачуваний футболіст світу, у Британії парламент відкинув 4 варіанти Brexit, а в Венесуелі люди залишились без води

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Названо топ-5 найбільш високооплачуваних футболістів на планеті

Нападник іспанської «Барселони» Ліонель Мессі став найбільш високооплачуваним футболістом світу у цьому сезоні за версією журналу France Football .У рейтингу враховували зарплату, бонуси та інші доходи спортсменів. Аргентинець отримує зарплату понад €7 млн на місяць, а за рік його сукупний дохід склав €130 млн. На другому місці — нападник італійського «Ювентуса» Кріштіану Роналду, який за рік заробляє €113 млн. Це на €10 млн більше, ніж португалець отримував в іспанському «Реалі». Замикає трійку лідерів гравець ПСЖ Неймар з €91,5 млн.

Далі в списку йдуть форвард «Атлетіко» Антуан Грізманн (€44 млн) і гравець «Реала» Гарет Бейл (€40,2 млн).

Посли G7 відреагували на результати першого туру виборів в Україні

Посли країн Великої сімки привітали попередні висновки місії міжнародних спостерігачів ОБСЄ та Бюро з демократичних інститутів і прав людини. Вони зазначають, що перший тур президентських виборів в Україні, проведений 31 березня, відбувся в конкурентній боротьбі та переважно «в мирній і безпечній атмосфері».

А речниця зовнішньополітичної служби Євросоюзу Майя Косьянчич заявила, що ЄС сподівається на справедливий і прозорий другий тур президентських виборів, який слід провести відповідно до міжнародних стандартів.

Парламент Великої Британії знову відхилив 4 альтернативні варіанти Brexit

Палата громад Великої Британії знову не змогла знайти достатньої кількості голосів для більшості, щоб підтримати один з чотирьох альтернативних сценаріїв виходу країни з Євросоюзу. Дві пропозиції були спрямовані на те, щоб економіка Великої Британії залишалася близькою до ЄС після Brexit, і одна пропозиція — проведення іншого референдуму стосовно будь-якої угоди з Brexit. Четвертий сценарій передбачає наділення парламенту додатковими правами.

Проте кожен із запропонованих варіантів набрав менше голосів депутатів, ніж угода премʼєр-міністра Терези Мей з ЄС.

У Венесуелі мільйони людей зіткнулися з дефіцитом питної води

На фоні блекауту жителі Венесуели зіткнулися з нестачею питної води. Без напруги насосні станції не можуть працювати, тому водопостачання обмежене. У супермаркетах столиці Каракас 5-літрова пляшка коштує близько $2, у той час як мінімальна заплата за місяць у країні складає близько $6. Людей попереджають, що вода не придатна для пиття, але вони все ж стають у черги.