«Штраф би не завадив». Аваков про Ляшка, який порушив таємницю голосування

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
«Штраф би не завадив». Аваков про Ляшка, який порушив таємницю голосування

Facebook / Олег Ляшко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що кандидат у президенти Олег Ляшко має отримати штраф за те, що порушив таємницю голосування.

Про це він сказав у ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«На мій погляд, це важливо зробити. Звичайно, за те, що Олег Ляшко демонстрував свій бюлетень, на цьому етапі саджати в тюрму нікого не потрібно, але солідний штраф би не завадив, це була б хороша превенція», — сказав Аваков.

Раніше радник голови МВС Іван Варченко заявив, що правоохоронці дадуть правову оцінку діям Ляшка.

Під час голосування на виборчій дільниці 31 березня кандидат у президенти Олег Ляшко продемонстрував присутнім свій бюлетень, на якому вже стояв його голос. Це заборонено законом, оскільки є порушенням таємниці голосування.

МВС напередодні неодноразово нагадувало, щоб виборці не робили селфі з бюлетенями та не фотографували їх, коли там уже стоїть позначка навпроти обраного кандидата. Проте чимало українців не зважали на цю заборону.

  • Поліція затримала щонайменше двох людей, які порушили таємницю голосування на виборах 31 березня. Одного чоловіка затримали на дільниці в Запоріжжі, бо він фотографував свій бюлетень у кабінці для голосування. Іншого затримали в Чернівцях. Він знімав процес свого голосування на відео.
  • Українці, які голосували за кордоном, викладали фотографії з виборчих дільниць. Деякі з них робили селфі в кабінках із бюлетенями, що заборонено.
  • За артиста Володимира Зеленського проголосували 30,26% виборців, а за чинного президента Петра Порошенка — 15,92%. Такими є дані за підсумками обробки Центральною виборчою комісією 97,74% протоколів.