Майже половина працівників поліції та рятувальників не змогли проголосувати на виборах

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У першому турі виборів президента 31 березня близько 40% працівників Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Нацгвардії не змогли проголосувати. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Так вийшло, що у зв’язку з системою зміни місця голосування та розподілення наших сил по дільницях близько 40% наших поліцейських, рятувальників та гвардійців були віддалені від своїх дільниць для голосування та займалися своєю безпосередньою правоохоронною роботою із забезпечення правопорядку», — сказав Аваков.

У МВС запевняють, що працюють над тим, щоб вирішити проблему та щоб у другому турі виборів змогла проголосувати максимальна кількість правоохоронців.

  • У другий тур президентських виборів, найімовірніше, проходять артист Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко. ЦВК продовжує опрацьовувати протоколи. Дані оновлюються у режимі реального часу.
  • ЦВК опрацювала 100% протоколів із закордонних виборчих дільниць. Найбільшу підтримку отримав Петро Порошенко, який набрав 38,93% голосів. На другому місці йде Володимир Зеленський. На його користь вибір зробили 26,01% українців.