Тимошенко назвала вибори сфальсифікованими на користь Порошенка

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Тимошенко назвала вибори сфальсифікованими на користь Порошенка

Олександр Синиця / УНІАН

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що результати першого туру виборів були сфальсифіковані на користь Петра Порошенка. Про це нардеп і кандидат у президенти заявила на прес-конференції.

«Ці вибори були знову перетворені на фарс. І можу твердо сказати, що президентом України Петром Порошенком, саме що стосується його результатів, вибори були сфальшовані. Вони були не просто сфальшовані, вони були спотворені... Порошенко не мав бути у другому турі та він туди «прорвався» нечесним шляхом», — сказала Тимошенко.

Що Тимошенко вважає порушенням?

Лідер «Батьківщини» назвала головні порушення, які, на її думку, відбулися у першому турі. Вона вважає, що велика кількість кандидатів у бюлетені дозволила «розпорошити» голоси. Крім того, там був технічний кандидат із таким самим прізвищем та ініціалами, як у неї.

«В Україні були застосовані технології, які привели до того результату, який ми маємо сьогодні. І одна з технологій — це реєстрація 39 кандидатів у президенти для того, щоб розпорошити голоси у першому турі та щоб шанс вийти у другий тур мав чинний президент», — заявила Тимошенко.

Вона також назвала «підкупом» виборців одноразову доплату до пенсій з бюджету.

«Друге — це був застосований підкуп. Підкуп проводився і з бюджету, і поза бюджету. З бюджету вже була виплачена одноразова доплата до пенсій мільйонам пенсіонерів. І зараз на другий тур готується друга доплата пенсіонерам. Для того, щоб людей дезорієнтувати та купити їхні голоси таким обманним шляхом», — стверджує вона.

Крім того, Тимошенко назвала порушенням монетизацію субсидій за житлово-комунальні послуги та видачу з бюджету «матеріальної допомоги людям, які погодились проголосувати за президента, в розмірі до 1 тис. грн».

Чи буде оскарження результатів виборів?

Команда Юлії Тимошенко не оскаржуватиме в суді результати виборів першого туру.

«Я можу зразу сказати, що ми не підемо до суду», — сказала вона і додала, що система судочинства сьогодні «працює так само фальшиво, як були проведені вибори Порошенка».

Водночас партія «Батьківщина» має намір брати участь у виборах до Верховної Ради.

«Це другий крок до перезавантаження цієї політичної системи», — сказала Тимошенко.