«Залишився 21 день. Думайте». Активісти «Хто замовив Гандзюк?» звернулися до Порошенка з вимогою звільнити Гордєєва та Рищука

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Залишився 21 день. Думайте». Активісти «Хто замовив Гандзюк?» звернулися до Порошенка з вимогою звільнити Гордєєва та Рищука

Гусаков Вячеслав / УНІАН

Активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» публічно звернулися до президента Петра Порошенка й зажадали звільнити губернатора Херсонської області Андрія Гордєєва та заступника голови Херсонської облдержадміністрації Євгенія Рищука за причетність до вбивства радниці мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк.

Відповідне звернення було опубліковано на сторінці ініціативи у Facebook.

Активісти зазначили, що Порошенко посів третє місце за результатами виборів в області, і це місце йому забезпечили причетні до вбивства. «Залишився 21 день. Думайте», — написали активісти, нагадавши обіцянку президента покарати всіх винних.

«Можете і далі слухати своїх «союзників», які привели вас до 16% проти 54,70% у 2014 році, і побачите крах у другому турі. А можете нарешті висунути голову з піску і зробити те, що давно мало бути зроблено», — йдеться у повідомленні.

Активісти також вимагають посадити у вʼязницю голову Херсонської облради Владислава Мангера, який проходить у справі про вбивство як організатор злочину. Публічно засудити мера Одеси Геннадія Труханова та мера Харкова Геннадія Кернеса, а також зняти недоторканність з нардепа Геннадія Бобова, якого підозрюють у замовленні вбивства журналіста та активіста Василя Сергієнка. І закінчити розслідування за «списком Гандзюк», що містить 55 прізвищ активістів, які зазнали нападів за свою діяльність.