Розкрадання в «Укроборонпромі»: ГПУ оголосила підозру спільникам Гладковського. Проте їх не заарештують

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура оголосила про підозру керівникам «Оптимумспецдеталі» Віталію Жукову та Андрію Рогозі в завданні збитків держбюджету. Про це повідомляють на сторінці ГПУ в Facebook.

Слідство встановило, що керівники «Оптимумспецдеталі» під час поставок запасних та комплектувальних частин для військової техніки на держпідприємства занизили податкові відрахування до держбюджету на суму 26,6 млн. грн.

«Фактичним власникам зазначеного підприємства Р. і Ж. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК», — йдеться в повідомленні.

При цьому в ГПУ уточнили, що, оскільки підозрювані погасили збитки в повному обсязі, то «запобіжні заходи стосовно них не обиралися у звʼязку з відсутністю ризиків».

У березні журналісти Bihus.Info опублікували серію розслідувань, згідно з яким Жуков, Рогоза і син тодішнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є організаторами схем розкрадання в оборонному комплексі. Ці схеми принесли бенефіціарам мінімум 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.

  • У середині березня Рогоза відповів на звинувачення на свою адресу, заявивши, що він як «патріот» робив усе для «блага» української армії, а журналіст Денис Бігус своїм розслідуванням «підірвав» обороноздатність країни.