У Німеччині з посади пішов головний футбольний чиновник. Його звинуватили у приховуванні подарунку від Суркіса

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Німеччині з посади пішов головний футбольний чиновник. Його звинуватили у приховуванні подарунку від Суркіса

Steffen Prößdorf / Wikipedia

Президент Німецького футбольного союзу (DFB) Райнгард Ґріндель пішов у відставку на тлі звинувачень у нечесності, пише Deutsche Welle.

Німецьким футбольним союзом керуватимуть два його віце-президенти — Райнер Кох і Райнгард Раубалль. Нового президента оберуть на зʼїзді DFB 27 вересня.

Чому Ґріндель подав у відставку та до чого тут Суркіс?

На початку тижня у німецьких ЗМІ зʼявилася інформація про дорогий годинник, який Ґріндель отримав від колишнього голови Федерації футболу України Григорія Суркіса. За даними німецьких ЗМІ, декілька років тому Суркіс подарував Ґрінделю годинник, вартість якого становила приблизно €6 тис. Цей годинник Ґріндель не задекларував. Журналістам він заявив, що вважає це суто приватним подарунком. Пізніше він все ж вибачився за рішення взяти коштовний подарунок.

Разом із Суркісом вже колишній голова Німецького футбольного союзу працював у виконавчому комітеті Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Окрім годинника, Ґріндель не задекларував €78 тисяч, які отримав від одного з підрядників DFB — компанії Medien Verwaltungs-Gesellschaft. Ці гроші Ґріндель заробив у 2016—2017 роках як голова наглядової ради підприємства.

  • Журналісти програми розслідувань «Схеми: корупція в деталях», яка є продуктом «Радіо Свобода», 28 березня зʼясували, що нардеп Ігор Кононенко та бізнесмени Григорій та Ігор Суркіси, а також інші посадові особи, ймовірно, причетні до схем з виведення сотень мільйонів гривень з декількох обленерго, контрольний пакет акцій яких належить державі.