Вночі: у Венесуелі Гуайдо позбавили депутатської недоторканності, в Москві напали на коментатора Уткіна, а в Алжирі люди на вулицях святкували відставку президента

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Гуайдо позбавили депутатської недоторканності

Законодавчі збори Венесуели, лояльні до глави країни Ніколаса Мадуро, позбавили депутатської недоторканності тимчасового президента, опозиціонера Хуана Гуайдо. Тепер політика можуть затримати. Щодо нього в Венесуелі зараз ведеться два розслідування.

У Москві напали на коментатора Василя Уткіна

Російський спортивний оглядач і коментатор Василь Уткін заявив, що йому в обличчя бризнули невідомою рідиною. Інцидент стався ввечері 2 березня біля його машини, поблизу спортивного комплексу «Локо-Спорт» у Москві. Журналіст повʼязав напад з випусками його передачі на каналі в YouTube, де він говорив про махінації з підкупами футболістів. На думку Уткіна, за ними може стояти Алан Агузаров, юрист головного тренера футбольної збірної Станіслава Черчесова.

Коментатор сказав, що рідина потрапила йому в око, у нього паморочилося в голові, але він доїхав до будинку і з ним все гаразд.

Люди вийшли на вулиці Алжиру святкувати відставку президента

Під вечір 2 квітня сотні людей вийшли на вулиці столиці Алжиру, щоб відсвяткувати після шести тижнів протестів відставку багаторічного президента країни Абдельазіза Бутефліки. Він подав у відставку після 20 років правління країною.

Люди із національними прапорами вийшли у центр Алжира, містом проїхалися також численні автоколони громадян, які святкують завершення епохи правління Бутефліки.

НАТО готує заходи проти агресії Росії в Чорному й Азовському морях

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО в Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії, який гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі.

«Це пакет, який передбачає посилення спостереження, в тому числі включає повітряне спостереження, а також введення більшої кількості кораблів НАТО в Чорне море, щоб гарантувати безпечний прохід українських суден через Керченську протоку й Азовське море», — заявивила постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон.

Працівникам поліції повідомили про фальсифікацію результатів виборів у Донецькій області

У Мангушському районі Донецькій області до поліції звернулися члени територіальної виборчої комісії із заявою про порушення виборчого процесу. За їхніми словами, дані, передані до Центральної виборчої комісії про розподіл голосів між кандидатами в президенти України, не збігаються з інформацією, викладеною на офіційному сайті ЦВК. Вони стверджують, що різниця на користь одного з кандидатів збільшена у 9 разів. Поліція розпочала кримінальне провадження і перевіряє інформацію.