Екс-очільник Nissan та Renault «готовий розповісти правду» про звинувачення його в фінансових злочинах

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Екс-очільник Nissan та Renault «готовий розповісти правду» про звинувачення його в фінансових злочинах

World Economic Forum / Flickr

Колишній голова міжнародного автомобільного концерну Renault — Nissan — Mitsubishi Карлос Гон, якого заарештували в листопаді минулого року за ймовірні фінансові злочини, готовий «розповісти правду».

Про це він написав у Twitter, анонсувавши прес-конференцію 11 квітня.

«Я готовий розповісти правду про те, що відбувається», — написав він.

Це єдиний допис Карлоса Гона у Twitter, а сам акаунт зареєстрований у квітні цього року. Втім, він має позначку, що підтверджує його достовірність.

  • 5 березня суд у Японії звільнив під заставу в один мільярд єн (майже $9 млн) колишнього главу міжнародного автомобільного концерну Renault — Nissan — Mitsubishi Карлоса Гона, заарештованого в листопаді минулого за ймовірні фінансові злочини.
  • Карлоса Гона заарештували в Японії 19 листопада 2018 року за те, що він нібито занижував свої доходи у звітах для Токійської фондової біржі, а також використовував активи компанії в особистих цілях. У разі визнання його провини за всіма пунктами звинувачення йому загрожує до 10 років позбавлення волі.
  • 64-річний Карлос Гон заявив у японському суді, що не причетний до фінансових злочинів, у яких його звинувачують.
  • Карлос Гон вважається однією з провідних фігур в автомобільній промисловості, він вивів Nissan з важкої кризи і врятував компанію від банкрутства. Гон приєднався до Nissan у 1999 році, після того як Renault придбала контрольний пакет акцій, і став його генеральним директором у 2001-му. За рік — з березня 2011 до березня 2012 року — Гон заробив $12,5 млн і став найбільш високооплачуваним топ-менеджером у Японії.