На курорті Трампа у Флориді затримали китаянку з двома паспортами, чотирма телефонами та флешкою з вірусами

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
На курорті Трампа у Флориді затримали китаянку з двома паспортами, чотирма телефонами та флешкою з вірусами

The Mar-a-Lago Club

У комплексі відпочинку Мар-а-Лаго у Флориді, що належить президенту США Дональду Трампу, затримали громадянку Китаю за незаконне проникнення на територію клубу.

Випадок стався у суботу, 30 березня, пише The New York Times.

32-річна Юйцзин Чжан приїхала до Мар-а-Лаго, як вона заявила, «на китайсько-американський вечір, організований ООН». Вона показала запрошення китайською мовою, яке не зміг прочитати ніхто з персоналу. Вона пояснила, що решта групи приїде ввечері, а поки вона б хотіла відпочити біля басейну.

Охорона спершу пропустила жінку, але пізніше Чжан не змогла відповісти на деякі питання персоналу клубу. Невдовзі виявилося, що зустрічі, на яку вона приїхала, не існувало.

У Чжан виявили чотири мобільні телефони та флешку з вірусними програмами. У жінки також було два китайські паспорти.

Вона заявила, що приїхала до Мар-а-Лаго на прохання свого друга з Китаю Чарльза. Він просив її поспілкуватися з кимось із оточення Трампа «про китайсько-американські економічні відносини». При цьому Чжан ніколи не бачила Чарльза, а спілкувалася з ним тільки онлайн.

Президент Трамп у цей час був далеко від готелю, де все відбувалося.

Жінку арештували спецслужби США за брехню та незаконне проникнення на територію з обмеженим доступом. 8 квітня Юйцзин Чдан постане перед судом.