Холодницький звинуватив НАБУ в «системних помилках» у справах про розкрадання в оборонному комплексі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звернувся до Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро, бо вважає, що НАБУ допустило низку порушень під час розслідування справ про розкрадання в оборонному комплексі.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Досудовим розслідуванням САП встановлено непоодинокі факти порушень вимог закону працівниками НАБУ під час розслідування таких кримінальних проваджень», — йдеться в повідомленні.

САП вважає порушення НАБУ «системними помилками». Зокрема, прокуратура заявляє про затягування справ і «відсутність активної позиції при розслідуванні».

  • Національне антикорупційне бюро (НАБУ) долучило до справи про розкрадання в оборонній сфері матеріали з розслідування журналістів Bihus.Info, а саме — листування фігурантів.
  • Журналісти Bihus.Info опублікували серію матеріалів про розкрадання в оборонному секторі країни. Згідно з розслідуванням, син уже екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем із розкрадання. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.
  • Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) 5 березня заявила, що перевірить, чи могло Національне антикорупційне бюро (НАБУ) приховати необхідні документи для слідства з розслідування корупції на оборонному держпідприємстві «Укроборонпром».