НАБУ прийшло з обшуками в Агентство з розшуку корупційних активів. Проти чиновників АРМА порушено справу за рейдерство

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Працівники Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуками в офіс Національного агентства з питань розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Детектив НАБУ заявив, що бюро проводить обшуки в межах розслідування кримінальної справи про рейдерство щодо високопосадовців АРМА.

«Детективами НАБУ проводиться обшук на підставі ухвали слідчого судді Соломʼянського районного суду столиці у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 206-2 і ч. 2 ст. 364 КК», — сказав представник бюро.

Зазначимо, що одна зі статей кримінального кодексу стосується зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Ще одна стаття — про протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації.

У прес-службі антикорупційного бюро вказали, що у справі також фігурують правоохоронці та представники «судових гілок», дії яких завдали юридичним особам збитків на суму понад 9,5 млн грн.

«В межах цього ж провадження досліджуються обставини вчинення незакінченого замаху на протиправне заволодіння майном на суму понад 3,6 млрд грн групи підприємств ТОВ «Росток-Холдинг», — повідомили в НАБУ.